Vezetőknek


Vezetőfejlesztés egyéni, csoport vagy team szupervízióban

Vezetőként számos kihívásnak kell megfelelnünk az élet több területén, nemcsak a szakmai, de a magánéletünkben egyaránt. Szakmai életünkben szeretnénk kiteljesedni és céljainkat maradéktalanul elérni. Fontosnak tartjuk, hogy eredményes vezetők legyünk, hogy képesek legyünk irányt mutatni munkatársinknak és önmagunknak számára. Gyakran elkötelezzük magunkat a folyamatos fejlődés és az élethosszig tartó tanulás mellett. Tanító mestereink jellemzően éppen a legnagyobb kihívásaink. Rohanó világunkban azonban gyakran nem nyílik lehetőségünk arra, hogy végig gondoljuk, mit jelentenek, mit mutatnak számunkra nehéz helyzeteink. Mit tehetünk önmagunkért?

A szupervíziós munkaforma lehetőséget ad szembenézni kihívásainkkal, vezetői kérdéseinkkel, dilemmáinkkal. Azért, hogy képesek legyünk megfelelni az előttünk álló újabb feladatoknak vagy pozíciónak. Ugyanakkor segít abban is, hogy nehéz helyzeteinkből képesek legyünk tanulni, hogy azok ne gátoló tényezőként hátráltassanak  bennünket, hanem erőt merítve azokból tovább haladhassunk céljaink felé.

Mikor válassza a szupervíziós munkaformát vezetőként?

Ha szakemberként fontos az Ön számára, hogy

  • készen álljon a változásra,
  • integrálja szakmai tudását,
  • az elmúlt évek hozta változásokat beépítse és előnyére formálja,
  • meg- és felismerje terheltségét, képessé váljon a stresszhelyzetek kezelésére és megelőzze kiégését,
  • erős alapokkal, újult erővel, kreatívan álljon ismét az új kihívások, helyzetek előtt.

Milyen szupervíziós munkaformák közül választhat?
Egyéni
szupervízió
Csoportos szupervízióTeam
szupervízió
Ha szüksége van egy térre, egyéni időre, ahol Ön van a fókuszban. Ahol az Ön szakmai kérdéseivel, elakadásaival, céljaival dolgozunk a teljes folyamat során.Ha fontos az Ön számára, hogy más szakemberek szemüvegén keresztül is ráláthasson szakmai dilemmáimra, kérdéseire.Ha célja, hogy saját kérdései mellett ráláthasson saját csapatának gondolataira, ezzel segíteni és támogatni tudja nemcsak önmagát, hanem munkatársait egyaránt. Ezáltal képessé váljon fejleszteni, tovább erősíteni szakmai együttműködésüket, feloldani és fejleszteni stressz- és konfliktuskezelési startégiájukat.
Felkeltettem érdeklődését?